Hoe ziet een behandeling er uit?

De behandeling kan zonder doorverwijzing starten.

Elk therapietraject begint altijd met een kennismaking en een intakegesprek, waarin alle voor jouw belangrijke informatie ter sprake komt. Je krijgt per email een intakeformulier opgestuurd, die je van tevoren kan invullen.

Tijdens het intakegesprek wordt besproken: de reden van je komst, je persoonlijke geschiedenis en wat jij wilt bereiken met de therapie. Naar aanleiding van je hulpvraag wordt een doel geformuleerd en een behandelplan gemaakt.

In het intakegesprek geef ik een indicatie van het te verwachten aantal consulten. Dit is afhankelijk van jouw vraag en behoefte. Je eigen motivatie is hierbij belangrijk om de therapie te laten slagen.

In het behandeltraject worden zowel psychotherapeutische als hypnotherapeutische methoden gebuikt, al naar gelang wat past bij je hulpvraag en jouw wens als cliënt. De behandeling kan zowel in het Nederlands als Engels worden gegeven.

Bij medische en lichamelijke klachten ga ik ervan uit dat je van tevoren een arts hebt geraadpleegd. De therapie is geen vervanging van een medische behandeling, maar het kan wel ondersteunend werken. Er kan uiteraard, met jouw toestemming, overlegd worden met de behandelend arts wanneer je bent doorverwezen. Als therapeut houd ik me aan zwijgplicht en alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Heb je nog vragen naar aanleiding van het bovenstaande, neem gerust contact met me op of bel 06 206 88 002. Wil je een afspraak inplannen, klik hier.

 

Corona

In mijn praktijkruimte is het veilig werken binnen de regels van het RIVM. Ook blijft een video- of telefonisch consult mogelijk wanneer je daar de voorkeur aan geeft.