Wat is hypnotherapie?

Veel van onze problemen zitten diepgeworteld en praten helpt soms niet. Ze zitten dan als het ware ‘vast’ in het onbewuste deel van onze persoonlijkheid. Via hypnotherapie krijg je toegang tot je eigen onbewuste waar je oorzaken kunt opsporen en direct praktische oplossingen kunt vinden.

Bij hypnotherapie wordt er gewerkt met trance. Trance kan vergeleken worden met dagdromen of het moment dat men ’s ochtends wakker wordt en zich bevindt in de toestand tussen wakker en slaap in. Trance die bij hypnotherapie wordt gebruikt verschilt wezenlijk van toneelhypnose, waarbij men wordt gebruikt voor entertainment. In hypnotherapie gaat het om therapie en wordt de cliënt met veel respect behandeld en behoudt altijd zelf de regie over wat er gebeurt.

Als je in trance in contact komt het met onbewuste, kun je bewust worden van oude emoties en overtuigingen (bijvoorbeeld ‘ik ben niet de moeite waard’). Je krijgt inzicht in wat je vroeger niet hebt kunnen verwerken. Omdat je diep ontspannen bent, is het makkelijker om verbindingen te leggen tussen gevoelens in het heden en gebeurtenissen uit het verleden. Hierdoor kan je alsnog traumatische gebeurtenissen verwerken. Belemmeringen kunnen opgelost worden, je kan meer jezelf zijn en beter je gevoel volgen.

Tijdens de therapie wordt van meerdere therapeutische benaderingen en methoden gebruik gemaakt. De methode wordt afgestemd op de problematiek van de cliënt. Het mooiste van het werken met hypnotherapie is dat de oplossing van het probleem altijd door de cliënt zelf wordt gevonden. De therapeut geeft een veilig kader waarbinnen de cliënt zijn eigen weg kan vinden.

Wil je weten met welke klachten je terecht kunt bij Praktijk Sol, klik hier.